mandag 7. april 2008

Nye Schwalbe offroaddekk på plass

Då var ny pakke på plass:-). Denne gang var det nye dekk til terrengsykkelen. Har aldri tidligere kjørt på Schwalbe sine terrengdekk. Men disse får veldig god tilbakemelding på forumet på terrengsykkel.no. Så da tenkte eg at en må jo teste og se om dei er så bra som ryktene sier.

Så over til dekka. Første par ut er 08 versjonen av Racing Ralph EVOLUTION 26 X 2.25. Her litt teknisk spesifikasjoner:

-Et fullblods konkurransedekk Racing Ralph er en populær klassiker som har blitt gjort enda lettere, raskere og med bedre grep. Det nye mønsteret gjør at Racing Ralph sitter enda bedre i svingene i tidligere. Schwalbe Racing Ralph er en god allrounder og en sikker vinner!

* Farge: Sort

* Utgave: Evolution

* Dimensjon: 26 x 2.25 (57-559)

* Foldbart

* 67 EPI triple compound

* Mønster: HS 391

* Maks trykk: 4 bar

* Anbefalt trykk: 2 - 4 bar (30-55 psi)
* Vekt: 520 gram

Må jo selvfølgelig ha dei på vektå. Dekk nr1 var 554g og dekk nr2 var 570g. Litt skuffende når spesifikasjonene sier 520g. Litt variasjoner må en forvente, men dette er litt for mye. Nå skal en ikkje tenke for mye på vekta. Eg er mer interessert i hvor godt disse ruller.


Så var det over til det mest spennende dekkparet, nemlig SCHWALBE FURIOUS FRED EVOLUTION 26 X 2.0. Dette er arvtakeren til Fast Fred modellen. Schwalbe reklamerer med at dette er det raskeste og mest lettrullende dekket på markedet. Og skal være av det letteste dekket også. Så gleder meg til å teste dette. Hadde i grunnen bestilt 2.25 utgaven for FF også, men var visst en feil i web butikken så eg måtte gå for 2.0 versjonen.

Tekniske spesifikasjoner:

-Ingen spørsmål - Du ønsker å vinne!
Har løypen tørket? Er dine tekniske ferdigheter på topp? Er du klar for høy fart? - Da er du klar for den helt nye modellen Furious Fred. Det har aldri vært et MTB dekk som har rullet så raskt. Utrolig lav vekt og rullemotstand.
  • Farge: Sort
  • Utgave: Evolution
  • Dimensjon: 26 x 2.0 (50-559)
  • Foldbart
  • 127 EPI triple compound
  • Mønster: HS 395
  • Maks trykk: 4 bar
  • Anbefalt trykk: 2 - 4 bar
  • Vekt: 295 gram

Også disse dekka viste seg å veie en del meir enn hva som blir reklamert med. Eg hadde på forhånd lest at dei fleste utgavane av FF 2.0 dekka blir veid inn til rundt 320-330g. Dekk nr1 veide 328g og dekk nr2 veide 318g. Dette er også litt for stort sprik i forhold til oppgitt vekt. Men bevares, er jo veldig lette dekk. Viss dei bare triller like godt som reklamert så er iallfall eg fornøyd:-).

For dei som lurer så kan disse dekkene plukkes opp i dei fleste sykkelsjapper. Av web butikker så skal f.eks Bikeshop.no, Sykkelkompnenter.no, Cyclecomponents.com ha disse dekka.

Ingen kommentarer: