søndag 27. april 2008

Bryne CK's "SpinnSprinten 2008"





I dag var det dags for det første Turrittet i Rogaland denne sesongen. Bryne CK arrangerte SpinnSprinten (tidligere BryneSprinten) for 19 gang i dag. 342 påmeldte, 320 Startende, ny rekord deltakelse!

Hadde håpet på oppholdsvær i dag, men blei litt regn som vanlig. Ikkje så galen temperatur så det var ganske greie forhold.

ZIPP hjulå fekk stå inne idag og eg gjekk for CXP33 hjulå med Michelin Prorace3 dekka. Var litt skeptisk til dekka siden dei er totalt slicks og har ikkje noen spor sånn som f.eks Conti GP4000 har. Men dekka fungerte fint dei. Var kun over ei fe-rist at det slapp litt bak.

Dette året teller SpinnSprinten også med i den nasjonale VeteranCupen. Det var derfor lagt opp til 2 starter. Først dei som ville være med på VC, altså fra M30/K30 og oppover, og så 10 min seinere startet neste pulje.

Kl 10 gikk starten. Stod ganske langt fremme så slapp å kjøre som en gal for å komme framover i feltet. Merket ganske tidlig at det gikk litt seinere i front enn det eg trudde det ville. virket ikkje som det var noen så ville ta kommandoen. Så gikk greit å henge med oppover mot Melsvatnet.

Var 3 ryttere som kom seg avgårde. Fikk ikke med meg når dette skjedde, men dei fikk iallfall ligge forran å kjøre sitt eget løp. Og vi klarte aldri å kjøre dei inn.

Vi var en ganske stor gruppe som tok oppover bakkene mot Karlsbu. Og til min store overraskelse blei det kjørt ganske moderat i bakkene så klarte heldigvis å henge på. Det vart gjort noen forsøk på å kjøre en rulle nedover mot Varhaug, men vi var altfor mange å måtte bare gi det opp. Svingte inn mot Elgane og nedover mot Varhaug gikk det i ganske god fart. Fortsatte videre mot Nærbø i samme gode fart. Så videre oppover mot Garborg og Mossigeloen. Vart kjørt litt tempo og smårykk, men feltet var samlet opp til Undheim og videre nedover mot Fotland. Kjente føttene var ganske gode så eg trødde på litt i bakken ved Fotlandsfossen og avanserte litt framover i feltet. Tenkte det var greit å ligge litt lengre framme i dei krappe svingane som kommer ved Time kyrkjå. Kom meg fint i gjennom svingane og farten blei merkbart høyere oppover mot målgang. Var 2 mann som stakk av gårde og eg konsentrerte meg bare om å komme meg i mål. Hadde litt igjen i føttene og fikk en god avslutning.

Totalresultatet viste en kjempefin delt 20'ende plass og tiden 1:26:52. Kjempegodt fornøyd med både plassering og tid. Sammenlignet med resultatet mitt frå 2007 som var delt 77'ende plass og tiden 01:36:59, så har eg hatt en fremgang på 10min. Og det er eg ganske så fornøyd med:-)

I VeteranCupen blei eg nr 9 i M30-39 klassen. Som eg også er kjempefornøyd med!

Ellers så var det veldig bra resultater av sykkelgjengen vår frå Team-Simplicity/Nærbø SK. Tydelig at mange har fått trent ganske bra i vinter!

Lagleder Jan har skrevet et flott sammendrag som kan ses her

Og igjen et flott arrangement av Bryne CK. Mye vakter i løypa, god mat i mål og medaljer til alle:-) Dei hadde til og med massasje tilbud i dag. Hadde eg bare ikkje lovt å komme tidlig hjem skulle eg prøvd det:-)

Dei tre første herrene var:

1 Øyvind Lerbrekk Bryne CK M20 01:25:39
2 Stian BoassonHagen Lillehammer CK/Team Merida M20 01:25:42
2 Sondre Norland Stavanger SK M30 01:25:42

Og beste dame blei:

Iris Odland Knutsen Bryne CK K35-39 01:39:07

Komplett resultatliste også VC kan ses her

Alle bilder lånt fra BryneCK/anMarton sitt Flickrsett "Spinnsprinten2008"

Ingen kommentarer: