onsdag 23. april 2008

DnB Nor Cup#1


Då var det tid for landeveisritt igjen. Denne gang var det Stavanger SK som arrangerte DnB Nor Cup#1.

Her er en beskrivelse av Dnb NOR Cup'en hentet fra Stavanger SK:

"I DnB Nor cup kan absolutt alle delta. Det eneste du trenger er en sykkel, en hjelm samt et ønske om å oppleve et sykkelløp fra innsiden. Du trenger altså ikke være medlem av noen sykkelklubb eller annet idrettslag. DnB Nor cup er ikke helt som andre konkurranser. Her er det ikke din alder som bestemmer med hvem & hvor lenge du skal teste dine ferdigheter. Vi har valgt å kalle inndelingen for prestasjonsklasser, og disse er følgende (veiledende aldersgruppe for aktive ryttere):
HVIT Klasse 3 runder kort løype (Rekrutt / M 10 / K 10‐12)
GRØNN Klasse 8 runder kort løype (M 11‐12 / K 13‐14)
RØD Klasse 15 runder kort løype (M 13‐14 / K 15‐16)
BLÅ Klasse 10 runder lang løype (M 15‐16 / K jun)
SORT Klasse 20 runder lang løype (M jun / K sen / Veteran)
GUL Klasse 30 runder lang løype (M Sen / Veteran)"


Eg valgte å melde meg på i SORT klasse og satset på å klare å holde følge med resten:-). Siden eg ikkje hadde vore med på dette her før, så var eg rimelig spent på startstreken. Dei eg hadde snakket med sa at det gjekk fort hele tiden.

Så gjekk starten. Dei BLÅ kjørte nå sine runder. Vi lå bare bak og fulgte på. Så var det vår tur. Farten tok seg opp og det blei kjørt ganske bra tempo nå. Eg hadde meir eller nok med å følge med på lasset. Var en del svinger i løypa og eg er ikkje akkurat vandt med å kjøre slik. Men meget god trening dette her. Men det gjekk seg til etterhvert. Eg låg vel helste i midten på feltet og på halen. Prøvde et lite stunt på nest siste runden. Feltet roet seg litt ned og eg gikk til i front. Vart tungt oppover mot målpassering i motvinden, og til slutt kom det noen karer i et veldig tempo og snøt meg for poengene:-). Var ganske felgkjørt itte det der stuntet så fekk lurt meg inn i feltet igjen når sisterunden startet. Ca halvveis ut i sisterunden, midt i en sving gjekk der et velt. Eg var heldigvis oppmerksom og unngikk å falle. Men mistet hjulet til karane i front som nå begynnte å kjøre opp spurten mot mål. Men klarte å kjøre meg opp og kom inn ganske grett plassert.


Var utruligt kjekt rittopplegg. Ganske så nytt for meg, men veldig spennende og inspirerande. Dette må jo være kanon gode trening.

Av en eller annen grunn valgte dei å boikotte meg på resultatlisten:-). Nå kjørte eg ikkje inn så mange poeng akkurat, så var ikkje så veldig farlig.

StavangerSK har skrevet et bra sammendrag som kan ses her. Og komplett resultatliste kan ses her og mange bilder er tilgjengelig her.

Alle bilder lånt fra Stavanger SK.no

Ingen kommentarer: