lørdag 2. februar 2008

Nytt hjulsett; NoTubes Olympic med XTR nav på plass

Då var pakken fra Ole ankommet Undheim. Eg var ganske spent når eg reiv opp pappen, og vart ikkje skuffa. Opp kom et håndbygget hjulsett som oste kvalitet. Kjente også på vekta og det føltes meget bra ut:-).

Teknisk info om hjulsettet:
-Shimano, XTR (HB-M975) framnav, centerlock, 32H (145g - Cyclecomponents)
-Shimano, XTR (FH-M975) baknav, centerlock, 32H (270g - Cyclecomponents)
-Stans Olympic Disc felger
-DT Revolution eiker
-Alunipler
-Vekt framhjul: 626g
-Vekt bakhjul: 752g
-Totalvekt: 1378g

Dette var veldig bra og bedre enn forventet siden eg brukte "vanlige" XTR nav. En rask sammeligning med noen av dei beste ferdigbyggede hjula som er tilgjengelig viser f.eks at Mavic CrossMax SLR disc settet veier 1586g og Shimano XTR, wh-m975 settet veier 1549g. Og dette er hjulsett med adskillig høyere pris. Nå betyr nok ikkje vekt alt, men dette er jo roterende vekt og skal være noe av det lureste å redusere.

Bygging utført av Ole (Dogstar.no)

Siden hjulsettet blei såpass lett, mente Ole at eg burde satse på noen lettere QR's (hurtigkoblinger). Eg trengte vel ikkje så veldig mye overtaling for å bestille Extralite Aliens2. Du får nok noen lettere hurtigkoblinger enn dette, men finner nok ikkje noen med samme kvaliteten. Noe av det beste er at dei har noen haker som holder fjørene på plass. Så når du tar av disse så vil du slippe å miste fjørene.

Måtte selvfølgelig ha en runde med vekta for dei originale Shimano XTR hurtigkoblingane og dei nye Extralite Aliens2 for å sjekke hvor stor besparelsen blei:-)

Så då var det fram med kånås kjøkkenvekt igjen:-)
Som dere kan se så veide dei originale Shimano XTR QR'ene 118g og Extralite Aliens2 58g. Det er en forskjell på 60g. Som tilsvarer en besparelse på over 50%. Vart noen dyre sparte gram, men godt fornøyd med resultatet:-)

Nå skal eg sette opp hjulsettet med Continental SpeedKing 2.3 Supersonic dekk. Skal prøve å få dei tette med Stan's guffe og bruke dette settet på terrengritt i vinter/vår. Senere blir det nok å bytte til Schwalbe Racing Ralph 08 2.25 dekk for rittene i sommer.

Men allerede nå tenker eg på et nytt hjulsett til konkurranse bruk på en rundt 1200g. Vi får se, må jo få trent litt også:-) Er vel kanskje også lettere og mye billigere å få fjernet noen gramm på kroppen. Men det er jo ikkje like kjekt som nye deler:-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, flott hjulsett. Kunne tenkt meg et slikt sett sjøl.

Hvor mye cash må man gi for noe slikt, ferdigbygd hos Ole.

Kjøpte du delene og bad Ole bygge eller brukte du han fra A-Å

Anonym sa...

jg vil tippe:

750 x 2 for felger 1500
400 x 2 for eiker 800
500 x 2 for bygg 1000
nav bak 750
nav foran 1250

skulle bli 5300

Magne Undheim sa...

Hei,

Eg kjøpte XTR nava hos CC og disse videresendte eg til Ole og så supplerte han felger, nipler og eiker. Som han så bygget hjulsettet på.

Husker ikke helt prisene i hodet. Men bare å sende en mail til Ole så får du raskt svar.

Og eg har bare gode ord om Ole. Veldig bra byggekvalitet og god kommunikasjon.